Een ontspannen vakantie begint met een dagelijkse frisse neus. Lekker ‘s ochtends een lange wandeling maken en de dauw zien optrekken of een lange fietstocht maken langs alle kleine dorpjes in de omgeving.

Wandelen in de Champagne-Ardennen

Vanuit de molen zijn vijf wandelingen mogelijk van respectievelijk 2, 5, 7, 15 en 16 km. Er zijn routes in de maak die u in de gîte zult vinden.

Daarnaast is er een uitgestrekt wandelgebied net onder Sedan dat zich kenmerkt door een rijke afwisseling tussen bossen, weiden, leuke dorpjes en verlaten kloosters. Het prachtige Elan kan de start zijn van een prachtige dag wandelen door uitgestrekte bossen, langs beekjes en rond meren.

Site: Regionale Bureau voor Tourisme

Fietsen tussen Reims en Charleville-Mézières

Door de lichte glooiing –te vergelijken met ons Geuldal– is er in het gebied rondom Tourteron goed te fietsen. U kunt natuurlijk zelf fietsen meenemen maar ook bij ons te huur vragen. Dit gaarne op tijd aangeven zodat we deze voor u kunnen regelen.

De regionale politiek zet zich in voro het ontwikkelen van een groen route voor fietsers. Er loopt een project met verkeersvrije fietspaden in de Champagne-Ardennen.

Wielrennen in de Ronde van Tourteron

Elk jaar op de eerste zaterdagmiddag van augustus wordt er een serieuze tour georganisseerd; de Grand Prix van Tourteron. Deze gaat van Tourteron via Lametz (RD 28) naar La Sabotterie (RD28C) dan via l’Anerie, (RD28C) terug naar Tourteron. Het zijn 12 rondes van 9,4km; in totaal 112.8km. Het is een zeer gemoedelijke aangelegenheid met muziek, BBQ en feest.

Wandelen & Fietsen in de Champagne-Ardennen